کشت زعفران در منزل
کشت زعفران در منزل
با کشت زعفران در منزل با حداقل امکانات میتوانید درامد خوبی داشته باشید کشت زعفران به روش بدون خاک ایدهای جدید است. ما در این جا شما را برای کشت…
با کشت زعفران در منزل با حداقل امکانات میتوانید درامد خوبی داشته باشید کشت زعفران به روش بدون خاک ایدهای جدید است. ما در این جا شما را برای کشت زعفران راهنمایی میکنیم تا در پیشرفت وضع اقصادی کشور و خانواده ها سهیم باشیم امیدواریم این مطالب برای شما تازگی و اطلاعات کافی را در بر داشته باشد.
طرح کشت زعفران در منزل از مشاغل زودبازده کشاورزی بوده که با توسعه آن میتوان باعث اشتغال و ایجاد درامد برای افراد جویای کار شود. ایدههای پولساز و کمهزینه زیادی در بخش کشاورزی در صورت حمایت بخش دولتی میتواند نقش مهمی در توسعه کارآفرینی داشته باشد.
کاشت زعفران در منزل
برای تولید زعفران در منزل یا محیط بسته نیاز به امکانات خاصی نیست. در خردادماه پیازهای باکیفیت را پس از خریداری در محیطی خنک انبار میکنید. سپس در شهریورماه آنها را به سالن یا اتاق کشت انتقال دهید. در این روش، بدون نیاز به خاک پیاز زعفران در داخل طبقهای چوبی کنار هم قرار داده میشود و طبقها نیز بهطور منظم در داخل قفسهها قرار میگیرد. برای افزایش عملکرد و کیفیت محصول زعفران لازم است که نور، دما و رطوبت را کنترل کنید.
با استفاده از دستگاه رطوبت ساز و سیستم خنککننده، میتوانید رطوبت و دمای مورد نیاز را اعمال کنید، میزان نور موردنیاز برای گلدهی ۱۴۰ لوکس است. درصورتیکه نور سالن کشت کمتر از ۱۴۰ لوکس باشد باید بهصورت مصنوعی میزان نور موردنیاز را تأمین کنید.
در اواخر آبان پیازهای زعفران شروع به گلدهی میکند. پس از برداشت گل، پیازها به زمین زراعی انتقال داده میشود. پس از انتقال پیاز به زمین زراعی نیاز است حداقل یکبار آبیاری انجام شود، همچنین تغذیه بوتههای زعفران برای درشت شدن پیازها امری ضروری است.
برخی از ایدههای کسبوکار به دلیل اینکه نیاز به نیروی کار زیادی دارد در صورت پایدار بودن آن میتواند نقش مهی در ایجاد اشتغال داشته باشد. درصورتیکه در هر کسبوکاری محصول ارزشمندی تولید شود، پایداری آن کسبوکار از امنیت بیشتری برخوردار است
تولید زعفران در کشور ما به دلیل عملکرد پایین و بالا بودن هزینههای تولید گران عرضه میشود. این در حالی است که در کشورهایی مثل چین و افغانستان به دلیل ارزان بودن نیروی کار زعفران ارزان تولید میشود و درصورتیکه این روند ادامه داشته باشد، بازارهای جهانی را بهراحتی از دست خواهیم داد.
تنها راه ماندن در عرصه رقابت افزایش عملکرد در واحد سطح خواهد بود. زمانی که بتوانیم عملکرد زعفران را در واحد سطح افزایش دهیم در این صورت هزینه تولید برای هر کیلوگرم زعفران کاهش مییابد و رسیدن به این هدف تنها از طریق کاشت زعفران در محیط بسته و بدون خاک امکانپذیر است.
برای عقب نماندن از بازارهای جهانی لازم است که مسئولین از تولید زعفران در خانه حمایت کنند عدم توجه به این مسئله باعث میشود که بهراحتی از بازارهای جهانی حذف شویم. یکی از مزایای مشاغل زودبازده کمهزینه بودن آنهاست و بهراحتی و با امکانت کم قابلاجراست. کشت زعفران در منزل ازجملهی این مشاغل بوده و به همین دلیل در صورت حمایت دولت بهراحتی قابل توسعه بوده و میتواند نقش مهمی در تولید، کارآفرینی و اشتغال و همچنین صادرات این محصول ارزشمند ایفا کند.
زعفران به دلیل قیمت بالا و ارزشافزوده آن، بسیاری از کشورها درصدد تولید این محصول در کشور خود هستند. کاشت گیاه زعفران به دلیل کمهزینه بودن این محصول و همچنین ارزش بالای آن، توجیه اقتصادی بالاتری نسبت به سایر محصولات کشاورزی دارد.
طبق تحقیقات انجامشده ارزش اقتصادی یک هکتار زعفران دیم ۴۰ تا ۵۰ برابر یک هکتار گندم دیم است و در ایده کاشت زعفران بدون خاک(گلخانهای) این میزان چندین برابر افزایش خواهد یافت.
کشور چین یکی از کشورهای پیش رو درزمینه کشت گلخانهای زعفران میباشد، که توانسته در سالهای اخیر با استفاده از همین روش جایگاه خوبی را در بین تولیدکنندگان زعفران داشته باشد.
تولید زعفران در منزل و نقش آن در اقتصاد خانوار
به دلیل مزایای فراوانی که تولید زعفران دارد میتوان با توسعه و سرمایهگذاری در این بخش معیشت و وضعیت اقتصادی خانوادههای محروم را خصوصاً در مناطق کمتر توسعهیافته بهبود بخشید. ایده کاشت زعفران گلخانهای در مناطقی که زمین کشاورزی حاصلخیز ندارند و با مشکل جدی آب مواجه هستند، میتواند نقش مهمی در اشتغال، کارآفرینی و افزایش درامد خانوار داشته باشد. به کمک این روش افرادی که زمین کشاورزی ندارند میتوانند در منزل خود محصول باارزش زعفران تولید کنند.
دیدگاه بگذارید